2008. január 3., csütörtök

Új karácsony vs. Régi karácsony...

Az új karácsony... Nos igaz, amit Jay írt, de azért én pontosítanék, és ennyire nem látom szörnyen a helyzetet...
A régi izgalommal teli feszültség, mikor a saját szobánkban vártuk, hogy megszólaljanak a kis csengettyűk, és elindulhassunk a másik szoba felé, ahol már egy csodaszép fényben úszó karácsonyfa díszelgett, a meghatottság, amikor megláttuk a pompába öltözött szobát, és az az elképesztő izgalom, amit az ajándék bontogatása közben éreztünk... Nos igen úgy tűnik ezek a dolgok odavesztek, azaz pontosítanék halványultak. Felnőttünk, és az élet már csak ilyen. A gyermeki ártatlan vágy az ajándék után lassan valóban átalakul.
De ne gondoljuk azt, hogy ez az izgalom mindörökre elszállt... Igaz közülünk sokan, így én is még nagyon messze érzem Magam attól, hogy legyen egy kis pöttön fiam, vagy lányom, mégis úgy érzem, hogy ez az izgalom, és feszültség -persze jó értelemben- vissza fog találni hozzánk, amikor a kicsi meglátja a fenyőfát, amikor odaül az asztalhoz, és mikor bontogatja az ajándékot. Az Ő szemében fogjuk látni azt az izgatottságot, amit mi is éreztünk, és ennél több nem kell.
Ami a jelen karácsonyait illeti... Nos tényleg versenysport az ajándékvásárlás, de talán ha időben bevásárol az ember, és azokra a dolgokra gondol, ami tényeg fontos, akkor ki tudja vonni magát a nyüzsgés, és a karácsonyi pörgés alól, és olyanná teszi az ünnepeket, amilyenné szeretné.
Én így látom a dolgot...

1 megjegyzés:

  1. Igen, talán ha jönnek a pöttömök majd egyszer... Az újra visszahozza ezeket a dolgokat.

    VálaszTörlés