2010. május 19., szerda

Villa elrepült a Denevérektől

Vérszívás, valóban. David Villa, Európa egyik legjobb támadója eligazolt a Valenciából. Tette mindezt azután, hogy már tavaly is rengeteg kérője volt, de a klubhűségre hivatkozva akkor még maradt. Most azonban rájött ő is, és a klub vezetősége is, hogy az érte kapott 40 millió euró kisegíti a csapatot anyagilag. Ugyanakkor azt is észre kell venniük, hogy így nem sok esély marad sem a spanyol bajnokságban (felzárkózni a Real és a Barcelona közelébe), sem a BL-ben. Vajon ki pótolhatja Villát, aki most már a hazai rivális Barcelona színeiben ontja majd a gólokat?

Reméljük, ebből a 40 millióból marad egy kevés egy jobb képességű csatár igazolására, valamint esetleg még egy-két új szerzeményre, hogy ismét a régi magasságokban szárnyalhassanak a Denevérek. Nehéz évek elé néznek, az egyszer biztos, pedig jó lenne, ha újra nem kétesélyes lenne a Primera Division. Mondjuk jót tesz Villának, hogy már most aláírt, hiszen nemsokára itt a világbajnokság, és így, a biztos klubháttér tudatában felszabadultan futballozhat, esetleg itt is döntőbe vezetheti a spanyolokat. Szép lenne, de csak ha az Oranje lesz az ellenfelük. :-)

Kíváncsian várom tehát, mi lesz a Valenciával Villa nélkül (majd kanalazgatnak...), illetve mi lesz Villával a Barcelonában. Valószínűleg legalább egy csatár (feltehetően Henry) távozik, így aztán ott lehet a legtöbb mérkőzésen a kezdőben. Hajrá Villa, de még inkább hajrá Valencia!

1 megjegyzés: