2009. február 9., hétfő

Ez is megtörténhet

Jó ideje tulajdonképpen Veszprémben élek, hiszen itt tanulok, itt vagyok kollégista. Korábban (még infós koromban, de régen is volt) eljártunk barátaimmal a város különböző szórakozóhelyeire iszogatni, beszélgetni, kikapcsolódni, jól érezni magunkat. Az utóbbi időben, években számomra a szórakozás ezen formája már kiveszett, nem nagyon bírom a kocsmák füstjét, a diszkók zaját, a tömeget. Sokan persze nem így vannak ezzel, és a hétköznap estéket egy vagy több ilyen szórakozóhelyen töltik. Feltehetően azonban ők is átgondolják majd, hová mennek legközelebb. A közelmúltban történt tragikus eseményről, a Patriótában történt gyilkosságról több helyen is olvashattunk. Ennek tükrében több kérdés is felmerült bennem:
- Ha egy "átlagos" férfit késelnek meg, az is ekkora port vert volna fel? Akkor is ennyien mentek volna az utcákra?
- Ha a tettesek nem a kisebbséghez tartoznak, akkor is névvel és fényképpel ellátott körözést adnak ki ellenük? Akkor is jönne a 300 fős "hadsereg" bosszút állni? Akkor is ekkora lenne a bosszúvágy mindenkiben?
- Mi lesz most? Mindenfelé biztonsági őrök, személyit elkérő, motozó rendőrök a kocsmák bejáratánál? Vagy senki nem tesz semmit, mondván ez így is, úgy is megtörténhet, ha nem a kocsmában, hát az utcán?
Várom a fejleményeket, a válaszokat. Nyugodj békében, Marian Cozma!

3 megjegyzés:

  1. Tökéletesen tükrözi az eset a mai Magyarország helyzetét. Nem jó irányba haladunk...

    VálaszTörlés
  2. Persze ezek után Veszprém tiszteletbeli polgárának választották Marian Cozmát. Ettől aztán mindenkinek jobb lesz...

    VálaszTörlés
  3. Ilyenkor mindig túlzásokba esnek az emberek... :(

    VálaszTörlés